Satu Tag Dari Emila

It has been a while since I was last tagged by anyone and I thought maybe just maybe people would forget about me when it comes to tagging someone but alas, it was just a dream cos Emila just tagged me with this tag that is to be done in Bahasa Malaysia.

Good god Emila, my BM is horrible la. I'm going to be the laughing stock of the entire blogsphere after I publish this tag ... LOL! I only thought Marzie tagged me with those incredibly hard tags to do but then since you and Marzie also good friends some of her 'evil' difficult tag tendencies must have rubbed off on you ... LOL!

But then, I'm actually up for doing a tag right now since it really has been a long while that I did one. Ok, this tag will be done in out national language, Bahasa Malaysia, so all my foreign readers, what few of them that I have, you'll probably have to get a BM to English dictionary cos I am NOT going to translate the tag for you ... hahaha ... My translations skills are even poorer than my Malay :D So here goes nothing.

1. Adakah anda rasa anda hot?
Hot? Hmmm, susah la nak jawap soalan ini, kalau saya berdiri di luar kena bakar matahari mungkin saya hot la ... LOL!

2.Upload gambar kegemaran anda.


3. Cerita pasal gambar?
Gambar ini diambil semasa Pebbles mula-mula datang dan tinggal dengan kami.

4.Bila kali terakhir makan pizza?
Aiyaa, jangan la cakap tentang pizza, saya nie dah gemuk sangat la ... Tengok! Sekarang I nak makan pizza untuk makan malam!

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
Blue Suede Shoes semasa I menonton Sehati Berdansa semalan kat TV.

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Memikirkan bagaimana nak membalas dendam pada Kak Emila ... LOL!

7. Selain nama sendiri anda dipanggil nama apa?
Handsome, macho, sexy ... hahaha ... dalam mimpi saya la!

8. Tag lagi 6 orang
* Bain
* Rizal
* Marzie (I tau Emila dah tag awak, tapi saya nak tag lagi ... hahaha!)
* Mrs. Bem
* Adrian
* TH

9. Siapakah orang No.1 pada anda?
Dia tu lelaki yang akan mendapat hadiah utama di blog Emila untuk commenter yang paling tinggi!
*jeling kat Bain*

10.Kata sesuatu mengenai orang no 5
Adrian tu kawan baik saya yang saya kenal lebih daripada separuh hidup saya.

11. No.3 ada hubungan dengan siapa?
Marzie tu, ada hubungan dengan huruf 'B' ... LOL!

12. Bagaimana pula orang no.4?
Mrs. Bem tu yang juga dikenali sebagai Soulie adalah isteri kepada musuh ... urmmm ... kawan blog saya iaitu Bem atau pun dengan nama samarannya, Professor Kelentong ... LOL!

13. Pesanan kepada orang no 6.?
TH, tag nie Emila yang tag saya, so saya tag awak, jadi awak balas dendam kepada Emila, ya? LOL!

Ok, dah siap. Kan I dah kata BM saya nie teruk betul ... hahaha! Ok, kepada yang kena tag tu tolong buat tag ni, nanti saya akan merajuk jikalau awak semua tak buat tag nie dan anda tidak akan suka seorang orang angkasa yang merajuk ... LOL!

40 weird comments:

rizal said...

Oh la la.

Yeah saya yang pertama.

Terasa bahang aura kejayaan memancar-mancar dari Incik Restnrileks bersinar gilang-gemilang dalam entri ni.

(menaip sambil memakai cermin mata disebabkan aura chaya sinar gemilang) lol

rizal said...

Hey, entri ini bersikap pilih kasih.

Mengapa tiada soalan untuk wakil no.2

Owhhhhh (berjalan keluar dengan sedih dan kecewa..) . .. .. .

rizal said...

Aha.

Tag ini akan Incik RestNrilekS lakukan dengan sepnuh hati jiwa(dengan gaya penuh semangat berdiri di atas bukit memegang bendera yang berkibar-kibar ditiup angin) - owh satu pemandangan idola yang begitu patriotik. LoL

Mariuca said...

OMG another BM tag???

Mariuca said...

I forgot to leave u my link for ur awards Spiffy, come n get it later! :)

http://www.mymariuca.com/2009/11/saturday-awards.html

Mariuca said...

LOL @ kena bakar matahari!

Mariuca said...

Semasa I menonton sehati berdansa muahahahahah! Eh u watch ah? I used to watch but I didn like that Linda Onn...now no more her edi right?

Mariuca said...

SO cute la SPiffy still got time to berbalas dendam at Emila!

Mariuca said...

Hehehehheheheh sure la got hubungan with mah B! ;)

Mariuca said...

Orang angkasa yang merajuk hahahahhahahaha dis too funny la! ROTFLMAO! :)

Mariuca said...

Ok ok I will wait for one fine day to do this BM tag..susah tu Spiffy lol!

Spiffy said...

Rizal - Yay, you're the first :D

Aura chaya gemilang? LOL!

Spiffy said...

Rizal - Hahaha ... Bukan saya yang create tag nie, nie kena tanya Kak Emila, dia yang tag saya ...

Spiffy said...

Rizal - No worries, take your time to do this tag :D

Spiffy said...

Marzie - Hahaha, those were my exact words when Emila first tagged me!

Spiffy said...

Marzie - Wah, I got awards? Cool, I'm flying by soon to collect them :D

Spiffy said...

Marzie - Well, that's the only way it would make me appear hot! LOL!

Spiffy said...

Marzie - Ya, I watch that show ... hehehe ... I don't like LInda Onn too, now got new host but not very happening also la ...

Spiffy said...

Marzie - LOL! The spaceman is a vengeful character la ...

Spiffy said...

Marzie - At least the second letter of the alphabet la tu ...hehehe ...

Spiffy said...

Marzie - Once in a while, us spaceman can also sulk one ... LOL!

Spiffy said...

Marzie - No worries, take your time :D This one memang susah, now you know why I want to membalas dendam kat Emila ... hahaha!

baincardin said...

aiyyooo Spiff! saya, Bain, sudah pun kena 'tag' oleh Kak Emi laaa....hehe....lagi sekali kena tag dari kamu.^_^ nanti bila saya kelapangan, 'tag' itu akan terjawab oleh diriku. wakakaka.....^_^ cam kekok je bunyi ni. ^_^'

baincardin said...

#9 answer tu hopefully betul!~

*jangan banyak jeling² nanti mata jadi juling! ^_^'

Anny said...

wah wah wah.. bahasa malaysia Spiffy semakin mantap :D

thank God u didn't tag me.. yehoooooooooooooOOOOOOOOOOOOOOoo!

let's wave! *waves*

Anny said...

kesian wakil kat no 2.. memang tag yg pilih kasih ni... hahhahaa.. kesiannya si Rizal :)

Emila Yusof said...

hahahha!! jawapan yang begitu memberansangkan!!!

lol, saya tidak pernah pun menonton sehati berdansa!!


Hahahahhahaha handsome, macho sexy!!!

Erm, Th janganlah marah saya ya!

Emila Yusof said...

sungguh comel Pebbles itu!

Spiffy said...

Bain - No worried Bain, when you free, you buat and then give me a buzz so I can check it out :D

Spiffy said...

Bain - Don't worry, you sure win one ... hehehe ...

*Jeling at Bain*

Spiffy said...

Anny - Semakin mantap? Let me go check the dictionary and see what that word means ... LOL!

Spiffy said...

Anny - Yeah la, whoever the originator of this tag must get a zap from my ray gun la ... LOL!

Spiffy said...

Emila - Memberangsangkan, another word I have to check out in my BM dictionary ... LOL!

Try la, not bad that sehati berdansa :D

Dalam mimpi je Emila ... LOL!

TH, I lend you my ray gun ... hahaha!

Spiffy said...

Emila - Comel and naughty at times ... LOL!

Nessa said...

phew! nasib baik im not in d list.. but den Emila oredi tagged me! @-@

Spiffy said...

Nessa - Ya, I saw Emila tag you so I kasi you chance la ... hahaha! But you still have to do Emila punya ... hehehe ...

Adrian said...

Dude! Terrima kasih for the TAG lah.. you know me and tags...besides it's November...the begining of my no tag months LOL

Cheers! :)

Spiff said...

Adrian - What are best buddies for ... LOL! Got such thing ah? November onwards no tags? Tell me earlier la, I could have used that excuse not to get this done ... LOL!

Soulie said...

i've answered your tag!! :D

Spiffy said...

Soulie - You have? Cool, nanti I come tengok :D